Είστε εδώ

Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 3 ώρες 13 λεπτά

EE – Οι γυναίκες αγρότισσες οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε αγροτικές περιοχές

Πέμ, 06/24/2021 - 15:32

Οι γυναίκες αγρότισσες είναι το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών περιοχών, εξηγεί ένα βίντεο από το European Broadband Competence Offices (BCO) Network. Απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής στη γεωργίακαι στη δασοκομία, καθώς και για καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει την επιχειρηματικότητα και επιτρέπει στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα.

Αυτό το βίντεο αποτελεί μέρος του έργου του Δικτύου BCO για την προώθηση της συνειδητοποίησης της ανάγκης για ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας στην ΕΕ, καθώς και για την υποστήριξη της ΕΕ και χρηματοδότηση για ευρυζωνική ανάπτυξη και καλές πρακτικές σε ευρυζωνικά έργα.

The post EE – Οι γυναίκες αγρότισσες οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε αγροτικές περιοχές appeared first on ΕΑΔ.

Δίκτυο INFORM EU – Συνάντηση Ολομέλειας 7 & 8 Ιουνίου 2021

Πέμ, 06/17/2021 - 10:56

Το Δίκτυο INFORM EU είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από τους υπεύθυνους επικοινωνίας σε επίπεδο ΕΕ οι οποίοι έχουν ως αρμοδιότητα τη δημοσιότητα και προβολή των συγχρηματοδοτούμενων επενδύσεων της ΕΕ.

Στόχος του Δικτύου INFORM EU είναι να προωθήσει και να ενισχύσει τη γνώση και εμπειρία των κρατών μελών και των περιφερειών στον τομέα της επικοινωνίας, της προβολής και της διαφάνειας της ΕΕ, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και των προγραμμάτων της ΕΕ υπό κοινή διαχείριση.

Στις 8 & 9 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Συνάντηση της Ολομέλειας του Δικτύου όπου τα μέλη ενημερώθηκαν και συζήτησαν για πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Η Ελλάδα συμμετέχει με τους εκπροσώπους της μέσω του Δικτύου Δημοσιότητας που έχει συσταθεί σε εθνικό επίπεδο, το οποίο συντονίζει η Μονάδα Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του ΕΣΠΑ. Η Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας της ΕΥΔ ΠΑΑ είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Δημοσιότητας.

Η ατζέντα περιλάμβανε ενημέρωση από όλες τις Διευθύνσεις/μέλη του INFORM EU σχετικά με τα οφέλη, ως εργαλείο ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ των μελών, τις δράσεις του και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα, τα γενικά θέματα επικοινωνίας και τα διαθέσιμα εργαλεία που παρέχονται διαδικτυακά. Επίσης περιλάμβανε ειδική παρουσίαση εκ μέρους δύο εκπροσώπων του Δικτύου της Πολωνίας και της Ελλάδας προκειμένου να παρουσιάσουν τις ενέργειες τους (την παρουσίαση της Ελλάδας μπορείτε να τη δείτε εδώ). Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένα θεματικά εργαστήρια.

Έμφαση δόθηκε στην επικοινωνία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με παρουσίαση του γενικότερου προγραμματισμού ως προς τα στάδια υλοποίησης των Σχεδίων Ανάκαμψης τα οποία έχουν ήδη υποβληθεί προς αξιολόγηση. Ως προς την επικοινωνία τα κράτη μέλη θα λάβουν καθοδήγηση ώστε να υποβάλλουν τη Στρατηγική Επικοινωνίας του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης συλλογής καλών πρακτικών. Από την πλευρά της Επιτροπής έχει ενεργοποιηθεί η εταιρική καμπάνια επικοινωνίας NextGenerationEU.

Ειδική παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας EUINMYREGION η οποία ενεργοποιήθηκε για μια διετία ξεκινώντας από το Μάϊο 2021. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη εμβληματικών έργων, τοποθεσιών και/ή δραστηριοτήτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και έχουν ισχυρή ανθρώπινη διάσταση στις Περιφέρειες της ΕΕ. Στον σχετικό ιστότοπο παρέχεται χάρτης εκδηλώσεων, στον οποίο δύναται να καταχωρούνται επικοινωνιακές δραστηριότητες, καθώς επίσης και νέα εργαλειοθήκη (καρτ-ποστάλ, ενημερωτικά γραφήματα και κουίζ) με εικόνες και χρήσιμα μοντέλα στα ελληνικά.

Αυτή τη διετία θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής στην καμπάνια EUINMYREGION οχτώ χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή έχει γίνει ήδη υποβολή ενός έργου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 καθώς από την καμπάνια δεν εξαιρείται το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη αναδειχθεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου. Πρόκειται για το έργο «Φίλιος Ζευς» της Ομάδας Τοπικής Δράσης της Αναπτυξιακής Ηρακλείου του Μέτρου 19 LEADER/CLLD. Σε ειδική για την Ελλάδα διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώθηκε στις 21/5/2021 από την DG REGIO για την καμπάνια EUINMYREGION, το υποψήφιο έργο Φίλιος Ζευς παρουσιάστηκε από εκπρόσωπο της Ομάδας Τοπικής Δράσης Ηρακλείου με την υποστήριξη της Μονάδας Δικτύωσης και Δημοσιότητας. Στην ίδια συνάντηση παρουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα υποψήφια έργα από την Ελλάδα (στο σύνολο 8). Τα μέλη του Δικτύου ενημερώθηκαν ότι από τα υποψήφια έργα, έχουν επιλεγεί για άμεση προβολή, τα έργα των Περιφερειών Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο του ΠΑΑ που αφορά την Περιφέρεια της Κρήτης έχει προγραμματιστεί για αργότερα (μέσα στο 2021 ή αρχές 2022).

Αναλυτικές πληροφορίες για το διήμερο της Συνάντησης του Δικτύου INFORMEU μπορείτε να δείτε εδώ.

The post Δίκτυο INFORM EU – Συνάντηση Ολομέλειας 7 & 8 Ιουνίου 2021 appeared first on ΕΑΔ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: δημόσια διαβούλευση για την πολιτική προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής

Πέμ, 06/17/2021 - 10:04

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει δημόσια διαβούλευση για να συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με διάφορες επιλογές πολιτικής για να διασφαλίσει ότι η μελλοντική πολιτική προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ θα υποστηρίξει τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων και θα ωθήσει τους καταναλωτές προς μια ισορροπημένη διατροφή, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα των αγροτών της ΕΕ, των γεωργικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τροφίμων.  Επιπλέον, η διαβούλευση θα δώσει την ευκαιρία να ληφθούν σχόλια σχετικά με διάφορες επιλογές για την ενημέρωση της εφαρμογής της, καθιστώντας την απλούστερη και πιο αποτελεσματική για τους δικαιούχους, τους φορείς υλοποίησης και τις εθνικές αρχές. Η διαβούλευση είναι ανοιχτή έως τις 23 Ιουνίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα.

The post Ευρωπαϊκή Επιτροπή: δημόσια διαβούλευση για την πολιτική προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής appeared first on ΕΑΔ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε συστάσεις στρατηγικών σχεδίων για την ΚΑΠ

Δευ, 05/31/2021 - 11:34

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε σε κάθε χώρα της ΕΕ ειδικές προτάσεις, συνοδευόμενες από Ανακοίνωση. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν στη σύνταξη των εθνικών στρατηγικών σχεδίων της ΚΑΠ προσδιορίζοντας τους βασικούς τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί κάθε χώρα της ΕΕ.

Βάσει ανάλυσης του γεωργικού τομέα και των αγροτικών περιοχών, οι συστάσεις στοχεύουν να διασφαλίσουν:

  • Την επίτευξη των εννέα συγκεκριμένων στόχων της ΚΑΠ, που αφορούν τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και έναν οριζόντιο στόχο για τη γνώση και την καινοτομία.
  • Τη συμμόρφωση με την Πράσινη Συμφωνία και ειδικότερα τους έξι στόχους που θέτουν οι επιμέρους στρατηγικές «Από την αγρόκτημα στο πιάτο» και η «Βιοποικιλότητα».

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στρατηγικής της ΚΑΠ και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τις συστάσεις για όλες τις χώρες.

The post Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε συστάσεις στρατηγικών σχεδίων για την ΚΑΠ appeared first on ΕΑΔ.

                             

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

.