Είστε εδώ

Εγγραφή στο Ροή Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο
National Rural Network
Ενημερώθηκε: πριν από 3 ώρες 4 λεπτά

Rural Evaluation News #16

Παρ, 07/31/2020 - 12:22

Εκδόθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο του Evaluation Helpdesk τεύχος 16. Σε αυτό το τεύχος μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα για:

  • Την αξιολόγηση των επιπτώσεων του ΠΑΑ στην επίτευξη ισορροπημένης εδαφικής ανάπτυξης των αγροτικών οικονομιών και κοινοτήτων
  • Νέες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της γεωργικής δραστηριότητας: έργο Vision in action (NIVA)
  • Εκτίμηση των επιπτώσεων της στήριξης του ΠΑΑ της ΕΕ μέσω μιας περιφερειακής πειραματικής προσέγγισης

Κατεβάστε το Ενημερωτικό Δελτίο το οποίο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, γαλλικά, και γερμανικά εδώ

The post Rural Evaluation News #16 appeared first on ΕΑΔ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές – ανοιχτή διαβούλευση

Δευ, 07/27/2020 - 11:53

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει διαδικτυακά διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς της υπαίθρου προκειμένου να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο όραμα που θα στηρίξει τις αγροτικές περιοχές στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της δημογραφικής αλλαγής στη συνδεσιμότητα, το χαμηλό εισόδημα ή την περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και στη διερεύνηση καινοτόμων, και χωρίς αποκλεισμούς βιώσιμων λύσεων καθώς επίσης και των προκλήσεων που προκαλούνται από το κλίμα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις νέες εξελίξεις που προκύπτουν από την τρέχουσα κρίση COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12525 προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.

 

The post Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές – ανοιχτή διαβούλευση appeared first on ΕΑΔ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή – διαδικτυακή έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19 στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

Παρ, 07/24/2020 - 12:18

Το Κέντρο Ερευνών (Joint Research Center) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργεί έρευνα για την παρακολούθηση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) στους οικονομικούς φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας εφοδιασμού. Η παρούσα έρευνα θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της ανθεκτικότητας, των περιορισμών και των αντιδράσεων των οικονομικών φορέων της αγροδιατροφικής αλυσίδας προκειμένου να συμβάλει με τα σχετικά στοιχεία στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ. Η έρευνα καλύπτει δύο διαφορετικές περιόδους: τις περιόδους της φάσης I (ή περιορισμού κυκλοφορίας) και της φάσης II (ανάκαμψης). Εξετάζει επίσης τις προσδοκίες των οικονομικών φορέων σχετικά με τα μελλοντικά πιθανά και απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της αγοράς.

Το παρόν ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε οργανισμούς που εκπροσωπούν τα συλλογικά συμφέροντα εταιρειών και επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων ΜΜΕ και γεωργών) που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή, διανομή, μεταποίηση, χονδρική ή λιανική πώληση της αγροδιατροφικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Η προθεσμία για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2020. Μετά τη λήξη της έρευνας, τα ανώνυμα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν εδώ: https://datam.jrc.ec.europa.eu/datam/mashup/COVID19_FOODCHAIN/

Διατίθεται και στην ελληνική γλώσσα (επιλέγετε την ελληνική γλώσσα στο δεξιό πάνω μέρος της σελίδας).

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο εδώ (θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά).

The post Ευρωπαϊκή Επιτροπή – διαδικτυακή έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19 στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα appeared first on ΕΑΔ.

PROJECTS BROCHURE ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέμ, 07/23/2020 - 08:39

Έκδοση: European Network for Rural Development – PROJECTS BROCHURE EAFRD BIOECONOMY

Έγγραφο: Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το περιοδικό στην ελληνική έκδοση.

ΕΝΤΥΠΟ ΕΡΓΩΝ ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η ΕΥΔ ΠΑΑ μετέφρασε στην ελληνική γλώσσα το περιοδικό PROJECTS BROCHURE ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο οποίο μπορείτε να βρείτε παραδείγματα έργων Βιοοικονομίας από διάφορα κράτη μέλη που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

The post PROJECTS BROCHURE ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ appeared first on ΕΑΔ.

Συμμετοχή της Ομάδας Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD της Αχαΐας στο 8ο Regional Growth Conference

Τρί, 07/14/2020 - 13:35

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενότητα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ CLLD/LEADER» που οργανώθηκε από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference (RGC), στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ACHAIA CLAUSS» στην Πάτρα, το Σάββατο 04/07/2020, και εντάσσεται στις ενέργειες πληροφόρησης – προβολής και εμψύχωσης του Υπομέτρου 19.4 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020.

Ομιλητές της συγκεκριμένης ενότητας ήταν: ο κος. Κώστας Μπαγινέτας – Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ο κος. Θεόδωρος Βασιλόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η κα. Ηρώ Τσιμπρή – Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, ο κος. Μαρίνος Μπερέτσος – Γενικός Διευθυντής της ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER και ο κος. Λάμπης Κανελλακόπουλος – Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), ενώ το συντονισμό είχε η κα. Μαρία Νικόλτσιου – δημοσιογράφος του «ALPHA».

Το σύνολο των ομιλητών τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας CLLD/LEADER, η οποία και αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» τοπικής ανάπτυξης, σχεδιασμένο με προσανατολισμό και στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η τοπική οικονομία, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης με όρους περιβαλλοντικής αειφορίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The post Συμμετοχή της Ομάδας Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD της Αχαΐας στο 8ο Regional Growth Conference appeared first on ΕΑΔ.

                             

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

.